Официално връчване на дипломите за професионален френски език

На 1 февруари 2018 г. във Френския институт се проведе официалното връчване на дипломите на служителите франкофони от българската държавна администрация, успешно завършили френските езикови курсове в рамките на проект „Национална франкофонска инициатива 2017 г.“.

 

Проектът е разработен съвместно с правителството на Република България и Международната организация на франкофонията (МОФ). Министерството на външните работи е национален политически координатор на този проект, а партньори са Френският институт, Институтът по публична администрация и Департаментът за езиково обучение (ДЕО-ИЧС) към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

 

Дипломите за професионален френски език (DFP: Diplôme de français professionnel) се издават от Търговско-промишлената палата на Париж и са в две направления:

  • Международни отношения
  • Юридически френски

Те бяха връчени на българските служители от посланика на Франция в България н.пр. Ерик Льобедел, националния кореспондент за франкофонията в МВнР г-н Асен Крестев и изпълнителния директор на ИПА г-н Павел Иванов.