Design thinking уъркшоп за младите лидери

В периода 30 май – 1 юни 2018 г. се организира специален уъркшоп по “Design thinking“ (Дизайн мислене) за участниците в „Лятна академия за млади лидери“ организиран от Института по публична администрация (ИПА) и IBM. Уъркшопът е част от инициативата на ИПА за стимулиране на младите служители в администрацията. 

 

В рамките на 2 интензивни дни, 12 млади лидери трябваше да идентифицират персоната на младия служител в администрацията, да открият какви проблеми среща той в своята ежедневна работа и да намерят различни решения за задържането му  в администрацията, използвайки рамката на Design thinking. Петима фасилитатори от IBM помогнаха на участниците да преминат през целия процес и да разработят 3 конкретни идеи. Специално жури, съставено от Николай Ангелов, главен оперативен директор на IBM България и Югоизточна Европа, Валери Кавалски, мениджър в IBMи Ваня Новакова, държавен експерт в дирекция „Модернизация на администрацията“ в МС, избра най-добрата идея – създаването на видео блог за ежедневния живот на държавните служители. Победителите получиха награди от IBM.

 

В началото на юни стартира и приема на документи за Лятна академия за млади лидери в публичната администрация 2018. Повече информация може да намерите скоро на сайта на ИПА.