ЗАКЛЮЧИТЕЛНО СЪБИТИЕ НА ПРОЕКТ СИНЕРГИЯ

В периода 6-8 септември 2023 г. във Варшава се проведе последният модул на 4тото, последно издание на Програмата за висши държавни служители по международния проект Синергия (2020-2023).

В последния ден на събитието се състоя и официалната церемония по закриване на проекта. Участвалите в него екипи служители от различните държави – Полша, България, Унгария и Латвия споделиха своите впечатления и изводи за полезния ефект от проведените обучения по програмата, както и незабравими спомени от преживените събития в сформираната в рамките на проекта международна общност. Директорите на партньорските институции връчиха на участниците в 4тото издание сертификати за успешното завършване на програмата. В събитието участваха над 100 служители, включително и участници от предишни издания на програмата.

Г-н Павел Иванов – изпълнителен директор на Института по публична администрация на България, г-жа Агита Калвина – директор на училището по публична администрация на Латвия и г-н Кристиан Манцингер – представител на Унгарския университет по публичната служба, произнесоха своите заключителни слова като подчертаха значението на проект Синергия и своята надежда този толкова успешен пример за международен проект да бъде последван от бъдещи съвместни инициативи.

Г-н Войчех Федерчих –  директор на Полското училище по публична администрация –водещата институция на проект Синергия, изказа специална благодарност на г-н Иванов за отличното партньорство и активната подкрепа от страна на българския Институт по публична администрация и неговия екип за изпълнението на проекта.